torstai 12. maaliskuuta 2009

Jenkki-actionia vaihe vaiheelta

Olemme viime päivinä käsitelleet paljon amerikkalaista sarjakuvatuotantoa, ja toki tuohon tyyliin on päästävä itsekin jyvälle. Muskelisankareiden piirrosjäljen takana on lopulta hyvin simppeli tekniikka.
Kroppa jaetaan laatikoihin ja putkiloihin. Hankalammatkin asennot luonnistuu yksinkertaistamisella yllättävänkin helposti, joten keino on erittäin kannattava.
Laatikko-ukon päälle oli helpompaa suunnitella lihaksia ja pieniä yksityiskohtia. Tällä kertaa muutin vielä luonnoksen jälkeen jalkojen pituutta, sillä ne jäivät liian lyhyiksi. Piirrosoppaan sääntö kuuluikin, että supersankarit ovat 8 päätä pitkiä, tavikset kuusi ja puoli (eihän persjalka voikaan maailmaa pelastaa)
Ennen väritystä vielä tussaus, maiseman ja koiran piirto. Hauvakin sai supersankarin mittasuhteet hieman liioitelluilla lihaksilla.
...ja lopputulos näyttää tältä vesivärien ja "hienoisen" Photoshop-säätämisen jälkeen. Taustan väritys tuotti suurta hankaluutta, ja Battis kirjaimellisesti hukkuu yön synkkään pimeyteen. Harvemmin mielikuva vastaa lopputulosta, ja ehkä pelkkä tussattu versio olisi näyttänytkin paremmalta?

DC Comics
Marvel

Ei kommentteja: